Επιστολή ΕΕΑΣΚΠ προς Υπουργό Υγείας

\"\"Παραθέτουμε Επιστολή της ΕΕΑΣΚΠ προς τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Υγείας με θέμα την ανάκληση της απόφασης για κατάργηση των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ Αγρινίου και μεταφορά του στο Μεσολόγγι.

 

Αριθ. Πρωτ40

Πάτρα, 21 Σεπτεμβρίου 2022

 

ΠΡΟΣ:
α) κ. ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
β) κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΠΛΕΥΡΗ, ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

 ΚΟΙΝ:    Πίνακας Αποδεκτών

 ΘΕΜΑ:  ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ.

Αξιότιμοι,

Με την παρούσα, μετά από ενημέρωση από μέλη του Σωματείου μας τα οποία ζουν στο Αγρίνιο και τις εγγύς περιοχές για την πρόθεση της κυβέρνησης για τη μεταφορά των υπηρεσιών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Αγρινίου στο Μεσολόγγι, ουσιαστικά δηλαδή στο κλείσιμο των μονάδων αυτών στο Αγρίνο και με δεδομένο ότι οι συγκεκριμένες δομές εξυπηρετούν μεταξύ άλλων και τα μέλη μας-ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση, της μεγαλύτερης σε πληθυσμό πόλης της Αιτωλ/νίας τα οποία πέραν των άλλων έχουν και μεγάλα κινητικά προβλήματα, αιτούμαστε την ανάκληση της απόφασης μεταφοράς των υπηρεσιών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Αγρινίου στο Μεσολόγγι. Μια τέτοια απόφαση θα οδηγήσει στην επιδείνωση της υγείας και των ατόμων που πάσχουν από πολλαπλή σκλήρυνση στην περιοχή του Αγρινίου οι οποίοι θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο Μεσολόγγι για παροχές υγείας με τελικό αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους περίθαλψης για την πολιτεία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα επέφερε η κατάργηση των υπηρεσιών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στο Αγρίνιο. Αντιθέτως, για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων υγείας στην περιοχή θα ανέμενε κανείς τη δημιουργία και άλλης μονάδας παροχών υγείας Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Θεωρούμε ότι η υλοποίηση αυτής της απόφασης πέραν του ότι είναι ανάλγητη για τα Άτομα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και όχι μόνο, δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών της περιοχής, είναι και μακροπρόθεσμα επιβλαβής για τα μέλη της τοπικής κοινωνίας, επιπλέον συρρικνώνει τις εντασσόμενες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας υπηρεσίες, για το οποίο πολλές φορές η πολιτειακή ηγεσία αναφέρθηκε στην πρόσφατη πανδημία.

Ευελπιστώντας στην ικανοποίηση του αιτήματός μας, σάς ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμβολή σας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος, εν.Γραμματέας

Πίνακας Αποδεκτών προς Κοινοποίηση:

 1. κα. Ζωή Ράπτη, Υφυπουργός Υγείας 
 2. Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Αγρινίου
 3. κ. Καραγκούνης Ανδρέας, Βουλευτής Αιτωλ/νίας (ΝΔ)
 4. κ. Σαλμάς Γεώργιος, Βουλευτής Π.Ε. Αιτωλ/νίας (ΝΔ)
 5. κ. Λιβανός Διονύσιος, Βουλευτής Π.Ε. Αιτωλν/νίας (ΝΔ)
 6. κ. Βαρεμένος Βασίλειος, Βουλευτής Π.Ε. Αιτωλ/νίας (ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ)
 7. κ. Μωραΐτης Χρήστος, Βουλευτής Π.Ε. Αιτωλ/νίας (ΣΥΡΙΖΑ)
 8. κ. Ξανθός Ανδρέας, Βουλευτής κοινοβουλευτικής ομάδας ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ
 9. κ. Κωνσταντόπουλος Χρήστος (ΚΙΝΑΛ)
 10. κ. Παπαναστάσης Αθανάσιος, (ΚΚΕ)
 11. Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων Με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων (ΠΟΜΑμεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν.)
 12. Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ)
 13. Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ)

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *