Ο Σύλλογος

ΕΕΑΣΚΠ Δυτικής Ελλάδας

Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας

Σκοποί μας είναι η ενημέρωση για την Σ.Κ.Π., η διάδοση πνεύματος αλληλεγγύης, η συμπαράσταση με την παροχή ηθικής και υλικής υποστήριξης και η ανάπτυξη δεσμών μεταξύ των μελών, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.Ο στόχος μας βέβαια είναι η σωστή επιστημονική ενημέρωση με συντονισμένες μελέτες και έρευνες για την Σ.Κ.Π και η ουσιαστική ένταξη και αξιοποίηση των κοινωνικών και επαγγελματικών ικανοτήτων των Ατόμων με Σ.Κ.Π., ώστε να παραμένουν ενεργά και παραγωγικά μέλη της κοινωνίας μας.

Η ΕΕΑΣΚΠ ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλή­ρυνση Κατά Πλάκας, μέλος της Π.ΟΜ.Α.μεΑ. – Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, μέλος της Ε.Σ.Α.μεΑ. και μέλος της Ένωσης Κοινωνικών Φορέων «Πυλώνες Αλληλεγγύης» και εργά­ζεται από κοινού με όμορες συλλογικότητες για επίλυση των προβλημάτων των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων.

Το Σωματείο μας βραβεύτηκε το 2003 από το Υπουργείο Υγείας, ως ο πιο δραστήριος  εθελοντικός σύλλογος στον Ν. Αχαΐας και ήταν μια ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση για εμάς καθώς και ώθηση να συνεχίσουμε το εθελοντικό μας έργο. Βραβεύτηκε το 2013 από τον Δήμο Πατρέων και την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού για την εθελοντική προσφορά του, στις δράσεις, κατά τα έτη 2011 και 2012. Το Μάρτιο του 2015 βραβεύτηκε από την «Ελληνική Εταιρεία Ηλεκτρο­εγκεφα­λο­γραφίας & Κλινικής Νευροφυσιολογίας» του Νευρολογικού τμή­ματος του Γεν. Νοσοκομείου «Ο Άγιος Ανδρέας» για τις δράσεις του και την κοινωνική προσφορά του. Επίσης βραβεύτηκε  ανάμεσα σε άλλους φορείς από την εφημερίδα «Πελοπόννησος», ως πρόσωπο της χρονιάς 2015 στο Ν. Αχαΐας για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο και την προσήλωσή του σε στόχους που είχαν ως αφετηρία την ηθική, την ανιδιοτέλεια και τη φιλαλληλία. Για δύο συνεχόμενα έτη απέσπασε το Ασημένιο και εν συνεχεία το­ Χρυσό Βραβείο στα “Ηealthcare Business Awards 2017”, “Healthcare Business Awards 2018” στην κατηγορία ‘Σύλλογοι Ασθενών-Δράσεις υπο­στή­ριξης/εκπαί­δευσης μελών’ για τα προγράμματα ‘Συνηγορία για τη ΣΚΠ στη Δυτ. Ελ­λάδα’ και ‘Σωματοαισθητά Προκλητά Δυναμικά σε Άτομα με ΣΚΠ’ αντιστοίχως. Το 2018 τιμήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντισμού ως αναγνώριση της εθελοντικής του προσφοράς. Το 2019 έλαβε τιμητική διάκριση από το Σύλλογο Καλών Τεχνών Πατρας “Κωστής Παλαμάς” για την προσφορά του στον συνάνθρωπο.

Διοργανώνουμε συνεχώς ενημερωτικές ημερίδες και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για ανταλλαγή απόψεων, μεθόδων και επιστημονικών μελετών και συμμετέχουμε σε ερευνητικά προγράμματα ανωτέρων & ανωτάτων ιδρυμάτων.