Επιστολή για τους Συνταξιούχους Δημοσίου λαμβάνοντες Επίδομα Ανικανότητας, προς Αναπλ. Υπ. Κοιν. Αλ. κα. Θεανώ Φωτίου

Ακολουθεί Επιστολή της ΕΕΑΣΚΠ προς Υπ.Κοιν.Αλληλεγγύης, δ/νση Πρόνοιας και δ/νση Προστασίας ΑμεΑ που αφορά στους συνταξιούχους δημοσίου με πολλαπλή Σκλήρυνση οι οποίοι λαμβάνουν το Επίδομα Ανικανότητας, η οποία επαναπεστάλη στις 21 Φεβρουαρίου 2017 με αριθμό πρωτοκόλλου 10:

Αριθ. Πρωτ. : 61
Πάτρα, 14 Δεκεμβρίου 2016

ΠΡΟΣ   :
1
Αναπλ. Υπ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου
2. 
Γενικό Δ/ντή & Γ.Γ. Γενικής Δ/νσης Πρόνοιας
3. 
Δ/ντή & Γραμματέα Δν/σης Προστασίας ΑμεΑ

KOIN.   :
1. Γενικό Λογιστήριο του Κράτους
2. Συνήγορος του Πολίτη
3.
Υπ. Εσωτερικών – Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης
4.
Υπ. Επικρατείας κ. Αλ. Φλαμπουράρη

ΘΕΜΑ :    ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ

Αξιότιμοι,

            Με την παρούσα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ) είναι χρόνια, ανίατη, πολυπαραγοντική, εκφυλιστική αλλά και απρόβλεπτη νόσος, συνεχώς επιδεινούμενη που οδηγεί σταδιακά τους ασθενείς σε βαριά αναπηρία επιφέροντας πολλαπλά συμπτώματα, επιπλοκές, παραπληγία-τετραπληγία.

            Στα άτομα με ΣΚΠ με παραπληγία, που είναι συνταξιούχοι Δημοσίου και λαμβάνουν το Επίδομα Ανικανότητας στη σύνταξή τους και το Εξωιδρυματικό Επίδομα από την Δ/νση Κοινωνικής Πρόνοιας παρατηρείται ότι κάποιες υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας χορηγούν το ½ του εξωιδρυματικού επιδόματος ενώ σύμφωνα με την εγκύκλιο  Α.Π..:Δ24α/Φ.32/Γ.Π.57882/1005 /18.2.2016 της Γεν. Δν/σης Πρόνοιας το επίδομα ανικανότητας του άρθρου 54 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών συντάξεων αποτελεί κατά το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους \”παρακολούθημα\” της σύνταξης και ουδέποτε του προσδόθηκε ο ρόλος της \”οικονομικής ενίσχυσης\”.

            Συνεπώς όσοι συνταξιούχοι παραπληγίας του Δημοσίου λαμβάνουν το ως άνω επίδομα, εξακολουθούν να δικαιούνται εξ’ολοκλήρου και το προνοιακό- εξωιδρυματικό επίδομα.

            Είναι εμφανές ότι το επίδομα ανικανότητας του αρ.54 παραπάνω, αποτελεί μέρος της σύνταξης και δεν επηρεάζεται από το ποσό επιδομάτων.

Ζητάμε να επεκταθεί η διάταξη της εγκύκλιου με Α.Π.:Δ24α/Φ.32/Γ.Π.57882/1005 /18.2.2016 της Γεν. Δν/σης Πρόνοιας και στους συνταξιούχους του Δημοσίου με παραπληγία που πάσχουν από Πολλαπλή Σκλήρυνση, διότι θεωρούμε ότι είναι εμφανής αδικία και διάκριση εις βάρος των και δε συνάδει με την κοινωνική πολιτική ενός κράτους Ισονομίας και Ισότητας προς τους πολίτες του.

            Ευελπιστώντας σε μια εκ του σύνεγγυς επαφή μαζί σας για ενημέρωση αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμΣΚΠ καθώς και για τις προτάσεις μας για την επίλυσή των, αναμένουμε σύντομα τις δικές σας ενέργειες.

            Συνημμένα σας αποστέλλουμε την υπ\’ αρ. πρ. :Δ24α/Φ.32/Γ.Π.57882/1005/ 18.02.2016 εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Πρόνοιας, που αναφέρεται στο εν λόγω ζήτημα.

Με εκτίμηση
Για το διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος
υπογραφή
Μαργαρίτα Καραγιώργου
 σφραγίδα  Γεν. Γραμματέας
υπογραφή
Μπάλλας Δημήτριος

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *