Επιστολή-Καταγγελία στους Υπ.Δικαιοσύνης & Υγείας

Ακολουθεί επιστολή-καταγγελία της ΕΕΑΣΚΠ προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή Σταύρο και τον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό Ανδρέα για τις Ακατάλληλες συνθήκες για ΑμεΑ στο Νοσ. Φυλακών Κορυδαλλού η οποία επαναπεστάλη στις 22 Φεβρουαρίου 2017 με αριθμό πρωτοκόλλου 13.
Την απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

Αριθ. Πρωτ. : 2
Πάτρα, 16 Ιανουαρίου 2017

ΠΡΟΣ   :
1. Υπ. Δικαιοσύνης, Διαφάνεις & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Κοντονή Σταύρο
2. Υπ. Υγείας κ. Ξανθό Ανδρέα

ΚΟΙΝ. :
1. Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με ΣΚΠ – ΠΟΑμΣΚΠ
2.
Περιφ. Ομοσπονδία ΑμεΑ Δυτ. Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων – ΠΟΜΑμεΑ
3.
Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία – ΕΣΑμεΑ

ΘΕΜΑ   :    ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΑμεΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

 

Αξιότιμοι,
Με την παρούσα και με αφορμή του εκλιπόντος έγκλειστου Θεόδωρου Μαδιά, Πρωτεργάτη του Αναπηρικού Κινήματος και Προέδρου του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Ν. Αιτωλοακαρνανίας, που απεβίωσε στις 31 Δεκεμβρίου 2016 στο Γ. Κ. Νοσοκομείο Νίκαιας μετά από  λοιμώξεις και μολύνσεις που απέκτησε στο Νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού, καταγγέλλουμε τις  ακατάλληλες συνθήκες που βιώνουν τα Άτομα με χρόνιες παθήσεις και Αναπηρία στους χώρους του Νοσοκομείου Κορυδαλλού.

Βάσει της Διεθνούς σύμβασης για τα  δικαιώματα των ΑμεΑ αναγνωρίζεται η διαφορετικότητα, και επιβάλλεται η προστασία αυτών με εντατική υποστήριξη καθώς και η προώθηση ενεργειών για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των.

Δυστυχώς στο Νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος» δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές, ούτε ο απαραίτητος εξοπλισμός αλλά ούτε και ειδικό προσωπικό για τη φροντίδα ανθρώπων που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετούνται όπως είναι τα Άτομα με παραπληγία και άλλες Αναπηρίες.

Θεσπίστηκε ο νόμος 4322/2015 ο οποίος καθίσταται ανενεργός διότι δεν εφαρμόζεται, παρότι προβλέπει την αποφυλάκιση των Ατόμων που πάσχουν από βαριές ασθένειες και Αναπηρίες. Θεωρούμε ότι άμεσα κρίνεται αναγκαία η πιστή εφαρμογή του, γιατί η κατάσταση επιδεινώνεται άσχημα και εξελίσσεται ατυχώς σε απάνθρωπη στάση έναντι των ΑμεΑ.

 Απαιτούμε από την Πολιτεία ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες στις ελληνικές φυλακές επανδρώνοντάς τις και με επικουρικό προσωπικό, το οποίο θα είναι φροντιστές των τροφίμων οι οποίοι αδυνατούν να αυτονομηθούν και να αυτοσυντηρούνται.

Εκφράζουμε την πικρία μας για το άδικο σωφρονιστικό σύστημα και την ακατάλληλη αντιμετώπισή του απέναντι στα ΑμεΑ, ευελπιστώντας ότι σύντομα οι ενέργειές σας θα συνάδουν με ένα κράτος πρόνοιας, προστασίας και στήριξης στα Άτομα με Αναπηρία.

Με εκτίμηση
Για το διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος
υπογραφή
Μαργαρίτα Καραγιώργου
 σφραγίδα  Γεν. Γραμματέας
υπογραφή
Μπάλλας Δημήτριος

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *