ΔΤ 31.12.18 Ενημερωτικές Δράσεις σε Δημοτικά Σχολεία

 

Αριθ. Πρωτ80
Πάτρα, 31 Δεκεμβρίου 2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

            Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας για την Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου και της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού στις 5 Δεκεμβρίου, η ΕΕΑΣΚΠ προέβη σε Ενημερωτικές Δράσεις μαθητών τάξεων A΄ έως ΣΤ΄ Δημοτικών Σχολείων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι οποίες αποσκοπούσαν:

  • στην ενσυναίσθηση και κατανόηση του φαινομένου της αναπηρίας από τους μαθητές,
  • στην καλλιέργεια και αποδοχή των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία,
  • στην προαγωγή του σεβασμού για τη διαφορετικότητα των Ατόμων με Αναπηρία,
  • στην προαγωγή της αναγνώρισης των δεξιοτήτων, ικανοτήτων και προσόντων των Ατόμων με Αναπηρία και της συνεισφοράς τους στην κοινωνία,
  • στη διαμόρφωση θετικών στάσεων και αντιλήψεων όσο και στην εξάλειψη του αποκλεισμού και των στερεοτύπων που πιθανόν δημιουργούνται λόγω της ελλιπούς ενημέρωσης για το θέμα της Αναπηρίας η οποία είναι απόρροια μεταξύ άλλων και της νόσου της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας.
  • στην ενημέρωση για τον Εθελοντισμό και την προαγωγή του σ’ όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας.

            Με δεδομένο ότι η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ή Πολλαπλή Σκλήρυνση) είναι μια αυτοάνοση, ανίατη νόσος η οποία επιφέρει αναπηρίες οι οποίες επηρεάζουν όλα τα μέλη της οικογένειας, αλλάζουν την οικογενειακή ρουτίνα, προσεγγίστηκαν τα παραπάνω θέματα μετά τη δεκάλεπτη παρουσίαση στους μαθητές του βιβλίου «η Μαμά μου έχει σκλήρυνση Κατά Πλάκας» έκδοση της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

            Η ενημέρωση έγινε από κοινωνική λειτουργό, ψυχολόγο και μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου με την προβολική παρουσίαση του βιβλίου.

            Γνωρίζοντας ότι τα παιδιά λειτουργούν καλύτερα σε μια ατμόσφαιρα στην οποία υπάρχει δυνατότητα συζήτησης και οι ερωτήσεις τους παίρνουν απαντήσεις, μετά από κάθε παρουσίαση ακολουθούσε διάλογος και δινόταν στους μαθητές η ευκαιρία να εκφράσουν σκέψεις, συναισθήματα, προβληματισμούς, βιώματα κ.λ.π. σχετικά την Αναπηρία και τις χρόνιες παθήσεις, σε ένα ασφαλές πλαίσιο συντελώντας έτσι στο να διαμορφώσουν μια ορθή άποψη για την αναπηρία η οποία αφορά όλα τα μέλη της κοινωνίας.  Επίσης συζητήθηκε ο εθελοντισμός και η συνεισφορά του στην κοινωνία.

            Οι δράσεις στα σχολεία   υλοποιήθηκαν από τα πρόσωπα:

  1. Σοφία Αττάρτ, Κοινωνική Λειτουργός,
  2. Δήμητρα Γεωργακοπούλου, Ψυχολόγος
  3. Καραγιώργου Μαργαρίτα, Πρόεδρος ΕΕΑΣΚΠ και
  4. Μπάλλας Δημήτριος, Γενικός Γραμματέας ΕΕΑΣΚΠ

            Ευχαριστούμε θερμά τους Διευθυντές και τα Συμβούλια Διδασκόντων για την πολύτιμη συμβολή τους στην υλοποίηση των Ενημερωτικών Δράσεων και για τη ζεστή φιλοξενία τους στα Δημοτικά Σχολεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Για το Δ.Σ.

 

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *