Η ΕΕΑΣΚΠ στη Γιορτή Γυναίκας του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πάτρας

Μια εξαιρετική εκδήλωση για την Γιορτή της Γυναίκας διοργάνωσε ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πάτρας με τίτλο \”Εγώ σε προσφωνώ γυναίκα\” που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 στην Αγορά Αργύρη στην Πάτρα.
Την εκδήλωση χαιρέτησε μεταξύ άλλων και η πρόεδρος της ΕΕΑΣΚΠ κα Μαργαρίτα Καραγιώργου, όπου αναφέρθηκε στους πολλαπλούς ρόλους της γυναίκας και κατέδειξε την πολλαπλή διάκριση που βιώνει η Γυναίκα με Αναπηρία όχι μόνο σε σχέση με τις γυναίκες χωρίς Αναπηρία, αλλά και σε σχέση με τους άντρες με Αναπηρία. Επίσης τόνισε ότι: Η ύπαρξη προκαταλήψεων και στερεοτύπων στην κοινωνία και στο οικογενειακό περιβάλλον, στρεβλώνουν την εικόνα των γυναικών με Αναπηρία και την αντίληψη των ίδιων των γυναικών με Αναπηρία για τον εαυτό τους, ότι είναι πολίτες με ανθρώπινα δικαιώματα με αποτέλεσμα την κοινωνική τους απομόνωση και τον αποκλεισμό τους από την αγορά εργασίας, από τα κέντρα λήψης αποφάσεων. αλλά και από το δικαίωμα του συνδυασμού οικογένειας και επαγγελματικής ζωής λόγω της έλλειψης υπηρεσιών υποστήριξης.
Επισήμανε ότι η Ελλάδα και η Ε.Ε. πρέπει να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των γυναικών και των κοριτσιών με Αναπηρία, τόσο εντός όσο και έξω από το σπίτι, από την εκμετάλλευση, τη βία και την κακοποίηση και τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους μέσα στην κοινότητα.
Τέλος είπε ότι οι Γυναίκες με Αναπηρία οραματίζονται μια κοινωνία χωρίς βαρβαρότητα και αποκλεισμούς.
Μια κοινωνία που να διαμορφώνει συνειδήσεις, συμπεριφορές ότι η ζωή οποιουδήποτε ανθρώπου είναι αξία κι όχι απαξία!

Το Δ.Σ. της ΕΕΑΣΚΠ δίνει θερμά συγχαρητήρια σε όλους. ευχαριστεί πολύ για την τιμητική πρόσκληση και εύχεται Χρόνια Πολλά και Καλή Δύναμη σε όλες τις Γυναίκες!

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.

\"neoikallitexnespatras2016eeaskp1\" \"neoikallitexnespatras2016eeaskp2\" \"neoikallitexnespatras2016eeaskp3\" \"neoikallitexnespatras2016eeaskp4\" \"neoikallitexnespatras2016eeaskp5\" \"neoikallitexnespatras2016eeaskp6\"

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *