Δωρεάν Ερευνητικό Πρόγραμμα στα Προκλητά Δυναμικά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13.10.2015

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΕΑΣΚΠ

ΘΕΜΑ: ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

\"evokpoten\"

Αγαπητά μας μέλη,

Τα Προκλητά Δυναμικά όπως πολύ πιθανά να γνωρίζετε, είναι μια πολύ διαδεδομένη, ιδιαίτερα εύκολη, μη επεμβατική, ανώδυνη και με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος διαγνωστική μέθοδος, που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια στην μελέτη της ΣΚΠ και άλλων νευρολογικών παθήσεων.
Δεν έχει όμως αναδειχθεί ιδιαίτερα η προγνωστική τους αξία στην πρόβλεψη επιπλοκών και της αποκατάστασης.
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα ξεκινήσαμε μια συνεργασία με το Εργαστήριο Υγειοφυσικής του τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος έτσι ώστε τα μέλη της ΕΕΑΣΚΠ, που θα ήθελαν να συμμετάσχουν σ’ αυτό το ερευνητικό πρωτόκολλο, με στόχο τα προκλητά δυναμικά να αναδειχθούν ως διαγνωστική μέθοδος στην παρακολούθηση της εξέλιξης της ΣΚΠ και κυρίως της πρόληψης νέων ώσεων.
Πιο ειδικά για λόγους διευκόλυνσης των συμμετεχόντων, ο απαραίτητος εξοπλισμός έχει μεταφερθεί στην έδρα της ΕΕΑΣΚΠ στην Πάτρα (Πλατεία Εργατικών Κατοικιών Νέου Δρόμου) και σε καθορισμένες συναντήσεις θα γίνονται καταγραφές (και επαναλήψεις τους) μετρήσεων στα μέλη μας που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια από την ομάδα του εργαστηρίου του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, και τον υπεύθυνο του ερευνητικού προγράμματος Επικ. καθηγητή Κων/νο Κουτσογιάννη Φυσικό Ιατρικής και Ηλεκτροφυσιολογίας με τους συνεργάτες του.
Για την καλύτερη λειτουργία αυτής της συνεργασίας μας, θα πραγματοποιηθούν και ενημερωτικές εκδηλώσεις προς τα μέλη μας με ευρύτερη θεματολογία πάνω στο συγκεκριμένο πεδίο. Η πρώτη εξ αυτών θα γίνει στις 28 Νοεμβρίου 2015.
Τα διαγνωστικά στοιχεία θα είναι στην διάθεση των συμμετεχόντων και στην συνέχεια θα μελετηθούν ενώ τα αποτελέσματα, μετά το πέρας αυτής της μελέτης στις αρχές του 2018, φιλοδοξούμε να οδηγήσουν προς την κατεύθυνση της χρήσης των προκλητών δυναμικών ως προγνωστικής μεθοδολογίας τόσο στην εξέλιξη της νόσου όσο και στην αποκατάστασή της με προφανή οφέλη για τους ασθενείς.
Για το λόγο αυτό και κατόπιν συνεννόησης οι μετρήσεις θα πραγματοποιούνται στα γραφεία του Σωματείου μας κάθε Τρίτη από 6:00 έως 8:00 μμ. αρχής γενομένης από την 13/10/2015.
Περαιτέρω πληροφορίες από την Γραμματεία του Σωματείου (τηλ. 6936826400).

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. ΕΕΑΣΚΠ

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *