Γυναίκες της Ελλάδας, Γυναίκες της Ανθρωπότητας στο Θέατρο Απόλλων

  \"\"         Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση στο πλαίσιο του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 στο Δημοτικό Θέατρο \”ΑΠΟΛΛΩΝ\”.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Δημοσιογράφος-Συγγραφέας κ. Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών κ. Έφη Αναλυτή προσφώνησε την εκδήλωση, ακολούθησαν οι χαιρετισμοί επισήμων, όπως της κας Σίσσυς Παυλοπούλου σύζυγου του Προέδρου της Δημοκρατίας, του κ. Κώστα Πελετίδη Δημάρχου Πατρέων  και προέδρων-εκπροσώπων συλλογικοτήτων της περιοχής.

Ακολούθησε ομιλία από την κ. Αθηνά Χριστοπούλου, Παθολόγο-Ογκολόγο, Διευθύντρια Ογκολογικής Μονάδας Γενικού Νοσοκομείου Πατρών με τίτλο: «Γυναικεία Πορτραίτα».

Κείμενα και ποίηση διάβασαν ο καταξιωμένος ηθοποιός κ. Στέφανος Ληναίος, η κα. Μαρία Αναλυτή, μέλος Χοροθεάτρου Πανεπιστημίου Πατρών και η κα. Ήρα Κουρή, Φιλόλογος.

Τιμήθηκαν για το έργο τους, η κα. Μαρία Δελιβάνη-Νεγρεπόντη πρώην Πρύτανης, Καθηγήτρια Οικονομικών Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η κα. Λίλα ντε Τσάβες, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Μουσείων (EMF) του Συμβουλίου της Ευρώπης και η ηθοποιός κα. Έλλη Φωτίου στην οποία την πλακέτα παρέδωσε ο Δήμαρχος Πατρέων.

Την εκδήλωση έκλεισε η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πάτρας «Θανάσης Τσιπινάκης».

Εκ μέρους της ΕΕΑΣΚΠ παραβρέθηκαν η Πρόεδρος κα. Μαργαρίτα Καραγιώργου, όπου μεταξύ άλλων φορέων χαιρέτησε την εκδήλωση και ο Γ. Γραμματέας κ. Δημήτρης Μπάλλας.

Ο χαιρετισμός της Προέδρου της ΕΕΑΣΚΠ, είχε ως εξής:

Καλησπέρα σας, ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση τη δραστήρια Πρόεδρο του συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών κα Έφη Αναλυτή και να εκφράσω εξαρχής τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτής της σπουδαίας και ιδιαίτερης εκδήλωσης!

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πολλαπλοί οι ρόλοι της γυναίκας. Οφείλω όμως ως Γυναίκα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας να καταδείξω την πολλαπλή διάκριση που βιώνει η Γυναίκα με Αναπηρία όχι μόνο σε σχέση με τις γυναίκες χωρίς Αναπηρία, αλλά και σε σχέση με τους άντρες με Αναπηρία.

Η Ημέρα της Γυναίκας είναι η ευκαιρία για να διαμηνύσουμε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών με αναπηρία πρέπει να προστατεύονται και να προωθούνται, όπως άλλωστε κατοχυρώνονται στο άρθρο 6 της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία του ΟΗΕ:

«1. Τα Συμβαλλόμενα Κράτη αναγνωρίζουν ότι οι γυναίκες και τα κορίτσια με αναπηρίες υπόκεινται σε πολλαπλές διακρίσεις και λαμβάνουν μέτρα προκειμένου να διασφαλίζουν την πλήρη και ίση απόλαυση, από αυτά, όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών.
2. Τα Συμβαλλόμενα Κράτη λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα μέτρα, προκειμένου να διασφαλίζουν την πλήρη ανάπτυξη, προαγωγή και ενίσχυση των γυναικών, με σκοπό την εγγύηση της άσκησης και απόλαυσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών που καθορίζονται στη Σύμβαση. Είναι αλήθεια ότι οι γυναίκες με αναπηρία και οι μητέρες παιδιών με αναπηρία υπόκεινται σε πολλαπλές διακρίσεις τόσο λόγω φύλου τους, όσο και λόγω Αναπηρίας».

Θάθελα να τονίσω ότι: Η ύπαρξη προκαταλήψεων και στερεοτύπων στην κοινωνία και στο οικογενειακό περιβάλλον, στρεβλώνουν την εικόνα των γυναικών με αναπηρία και την αντίληψη των ίδιων των γυναικών με αναπηρία για τον εαυτό τους, ότι είναι πολίτες με ανθρώπινα δικαιώματα με αποτέλεσμα την κοινωνική τους απομόνωση και τον αποκλεισμό τους από την αγορά εργασίας, από τα κέντρα λήψης αποφάσεων. αλλά και από το δικαίωμα του συνδυασμού οικογένειας και επαγγελματικής ζωής λόγω της έλλειψης υπηρεσιών υποστήριξης.

Η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των γυναικών και των κοριτσιών με αναπηρία, τόσο εντός όσο και έξω από το σπίτι, από την εκμετάλλευση, τη βία και την κακοποίηση και τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους μέσα στην κοινότητα. Οι Γυναίκες με Αναπηρία οραματιζόμαστε μια κοινωνία χωρίς βαρβαρότητα και αποκλεισμούς. Μια κοινωνία που να διαμορφώνει συνειδήσεις, συμπεριφορές ότι η ζωή οποιουδήποτε ανθρώπου είναι αξία κι όχι απαξία!

Αγωνιζόμαστε σθεναρά μέσα από τα Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Συλλογικά Όργανα και το Τριτοβάθμιο την ΕΣΑμεΑ για τα δικαιώματά μας. Η εποχή εκείνη που η Αναπηρία ήταν συνώνυμη του οίκτου και της φιλανθρωπίας έχει περάσει προ πολλού. Όμως δεν παύει να αποτελεί ακόμα και σήμερα ένα θέμα ταμπού, παρά το ότι διεκδικούνται δυναμικά πολιτικές σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δράσης. Αναζητείται λοιπόν μια πολυφωνική, πολύ-πολιτισμική ένωση λαών, μέσα στην οποία πρέπει να ζήσουμε, να σπουδάσουμε, να εργαστούμε και να προοδεύσουμε, με ισότητα, αλληλεγγύη, κατανόηση και την αποδοχή του πόσο όμοιοι και πόσο διαφορετικοί αλλά και πόσο ίσοι είμαστε.

Σημειώστε ότι: Η διάκριση είναι η αρετή των αρετών και είναι γένους θηλυκού!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ & ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!
Σας ευχαριστώ πολύ! Μαργαρίτα Καραγιώργου Πρόεδρος ΕΕΑΣΚΠ

Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά για την πρόσκληση και εύχεται
Χρόνια Πολλά σε όλες τις Γυναίκες!

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *