Με επιτυχία η Επιστημονική Εσπερίδα στο Αγρίνιο για την Π.Σ. & τις Νεοπλασίες

Δελτίο Τύπου 25.6.2018

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Επιστημονική Εσπερίδα με τίτλο: “Πολλαπλή Σκλήρυνση-Νεοπλασίες” στο Αγρίνιο στα πλαίσια του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Πολλαπλής Σκλήρυνσης από την Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Σύλλογο ΑμεΑ ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας «Απόστολος Λουκάς», το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα των προσκεκλημένων και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Αντιδήμαρχο Διεύθυνσης Πρόνοιας και Υγείας Δήμου Αγρινίου κ. Κώστα Καλατζή, την Αντιδήμαρχο Τμήματος Τουρισμού της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης κα Πιστιώλη-Σαλακίδου Όλγα, την Υπεύθυνη Εθελοντισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Αγρινίου κα. Ανθούλα Μακρή, τον εκπρόσωπο της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου κ. Δημοσθένη Ταμπακέλη, τον συντονιστή του Γραφείου Αγρινίου της ΕΕΑΣΚΠ κ. Παναγιώτη Τάτση, την Πρόεδρο του Συλλόγου ΑμεΑ Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας «Απόστολος Λουκάς» κα. Ελισσάβετ Κρητικού-Καραμπούλη και συνεχίστηκε με την ομιλία της Προέδρου ΕΕΑΣΚΠ κας. Μαργαρίτας Καραγιώργου-Λάζαρη με θέμα: «Κερδίζουμε Ενωμένοι-World MS Day 2018».

Ακολούθησε η επιστημονική ενημέρωση από την Νευρολόγο MD, MSc, PHDc κα. Πηνελόπη Πλ. Παπαχρήστου με θέμα: «Σκλήρυνση κατά πλάκας. Από το σύμπτωμα στη θεραπεία», από τον Χειρουργό Ουρολόγο-Ανδρολόγο, Ιατρό Ουρολογικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας, Μέλος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας κ. Θεόδωρο Νίκου με θέματα: «Επιπλοκές της Σ.Κ.Π. στο Ουροποιητικό Σύστημα» και «Καλοήθης Υπερπλασία Προστάτη και Καρκίνος Προστάτη» και από τον Χειρουργό Μαστού, MD, FEBS, Δ/ντή Γ΄ Κλινικής Μαστού ΙΑΣΩ General Hospital-Αθήνα, Υπεύθυνο Ειδικού Ιατρείου Μαστού Κλινικής Ιπποκράτειου Ιδρύματος Αγρινίου κ. Κορωνάρχη Δημήτριο με θέμα: «Καρκίνος του Μαστού».

Η Ενημέρωση έκλεισε με ερωτήσεις και συζήτηση των καλεσμένων με τους έγκριτους επιστήμονες εισηγητές της Εσπερίδας.

Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου και ήταν μια ευγενική χορηγία της ΓΕΝΕΣΙΣ ΦΑΡΜΑ ΑΕ, και της COLOPLAST-ΑΝ. ΜΑΥΡΟΓΕΝΗΣ ΑΕ.

Το Δ.Σ ευχαριστεί θερμά για την άψογη συνεργασία το Σύλλογο ΑμεΑ \”Απόστολος Λουκάς\”, το Δήμο Αγρινίου για την παραχώρηση του χώρου διεξαγωγής, τους τοπικούς φορείς που χαιρέτησαν την εκδήλωση, τους επιφανείς επιστήμονες ομιλητές για την πολύτιμη συμβολή τους στην ενημέρωση όσων παραβρίσκονταν, τις χορηγούς εταιρίες, τα μέλη, τους φίλους και τους εθελοντές για την παρουσία και τη στήριξή τους καθώς και όλων των εκλεκτών καλεσμένων που παρευρέθηκαν στην Επιστημονική Εσπερίδα.

Με αφορμή την εσπερίδα στο Αγρίνιο η Πρόεδρος της ΕΕΑΣΚΠ έδωσε συνέντεξυη στις 25.6.2018 στην ΕΡΑ Πάτρας στον δημοσιογράφο κ. Παντελόπουλο Γιάννη.

Τη συνέντευξη μπορείτε να την ακούσετε πατώντας εδώ.

 

Ακολουθούν οι σύνδεσμοι των Εισηγήσεων σε μορφή pdf των επιστημόνων ομιλητών:
•Παπαχρήστου Πλ. Πηνελόπη: \”Πολλαπλή Σκλήρυνση. Από το Σύμπτωμα στη Θεραπεία\”
•Κορωνάρχης Δημήτρης: \”Καρκίνος του Μαστού. Έγκαιρη Διάγνωση\”
•Νίκου Θεόδωρος: \”Οι παθήσεις του Προστάτη\”

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. ΕΕΑΣΚΠ
\"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\"

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *