Επιτέλους! Η ΣΚΠ στις Μη αναστρέψιμες Παθήσεις με Επ\’ Αόριστον Αναπηρία.

\"\"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΕΑΣΚΠ της 6/2/2018

Εκπρόσωποι της ΕΕΑΣΚΠ παρεβρέθησαν χθες και σήμερα στο 9ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση που γίνεται στην Πάτρα.

Χθες ετέθησαν από την Πρόεδρο της ΕΕΑΣΚΠ σημαντικά ερωτήματα που αφορούν στα προβλήματα των ασθενών με ΠΣ στον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό.

Σήμερα, κατόπιν ερωτήματος της Προέδρου της \”Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της ΣΚΠ Δυτικής Ελλάδας\” κας. Μαργαρίτας Καραγιώργου προς την κα. Αχτσιόγλου,  η Υπουργός Εργασίας απάντησε ότι σήμερα 6/2/2018, υπογράφηκε μεταβολή και ότι η Πολλαπλή Σκλήρυνση εντάσσεται στη λίστα των Μη Αναστρέψιμων Παθήσεων με Επ\’ Αόριστον Αναπηρία.

Σε δεύτερο ερώτημα της Προέδρου της ΕΕΑΣΚΠ σχετικά με το το εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό (≥35%) που δίδεται στην Σκλήρυνση Κατά Πλάκας στον τελευταίο ΕΠΠΠΑ, δόθηκε η απάντηση ότι η απόφαση ελήφθη κατόπιν γνωμοδότησης της Ιατρικής Επιτροπής.

Ετέθη από την Πρόεδρο της ΕΕΑΣΚΠ και άλλο καίριο ερώτημα σχετικό με τη θέσπιση του Επιδόματος Πολλαπλής Σκλήρυνσης στο οποίο η κα. Αχτσιόγλου απάντησε ότι θα εξεταστεί ενδελεχέστερα με την επιστροφή της στο Υπουργείο.

Μένει τώρα να δούμε και τις λεπτομέρειες για το ποιοί ασθενείς με ΣΚΠ-ΠΣ ωφελούνται.

Ευελπιστούμε και σε νέες κατακτήσεις για τους Ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση, τις οποίες όλοι γνωρίζουμε ότι κερδίζουμε με κοινό αγώνα.

Για το Δ.Σ.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *