Ελεύθερη η ΕΕΑΣΚΠ για διεκδικήσεις μετά την αποδέσμευσή της από την ΠΟΑμΣΚΠ

Πάτρα, 7 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΕΑΣKΠ ΤΗΣ 7/5/2018

ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΕΕΑΣΚΠ
ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΚΠ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟAμΣΚΠ \"\"

Μετά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με ΣΚΠ της 5.5.2018 με μοναδικό θέμα την απομάκρυνση της ΕΕΑΣΚΠ με τη διαγραφή της για ένα χρόνο, το Δ.Σ. της ΕΕΑΣΚΠ αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει την ανακούφισή του που μπορεί ελεύθερα πλέον να συνεχίσει το εθελοντικό του έργο για δυναμικές διεκδικήσεις υπέρ όλων των πασχόντων από Πολλαπλή Σκλήρυνση και δηλώνει ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του.
Η αρνητική στάση κυρίως της Προέδρου της Ομοσπονδίας σχετικά με τις διαφωνίες και την αποστασιοποίηση του Σωματείου μας από τις ενέργειες και τα λεγόμενά της τα οποία είχαν μόνο βλαπτικό αποτέλεσμα για τα Άτομα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας αναφορικά με τις παροχές τους από την Πολιτεία, αντί να αποτελέσουν αφορμή για εποικοδομητικό διάλογο με σκοπό τη χάραξη μιας διορθωτικής στρατηγικής η οποία θα άνοιγε το δρόμο για κατακτήσεις των Ατόμων με ΣΚΠ, έγιναν αιτία σύγκλησης Έκτακτης Γ.Σ. από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας με σκοπό την προσωρινή διαγραφή της ΕΕΑΣΚΠ, ενός Σωματείου που πέραν του ότι είναι το δεύτερο πολυπληθέστερο σωματείο στην Ελλάδα, υπερδραστήριο, πολυβραβευμένο και υπήρξε οραματιστής και ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας, έχει άποψη, θέση, προτάσεις και έχει επιδείξει συνεχώς και ποικιλοτρόπως την αγωνιστικότητά του. Δυστυχώς όμως σε αυτή τη συνέλευση το αποτέλεσμα ήταν προειλημμένο και η απόφαση πάρθηκε από την κεφαλή (σύλλογος Αθήνας-ΣΑμΣΚΠ) πείθοντας δύο νεοσύστατα ολιγομελή σωματεία και έναν αντιπρόσωπο σωματείου υπό διάλυση. Η καθαρότητα της αλήθειας και της διαφάνειας της ΕΕΑΣΚΠ ενόχλησε, με αποτέλεσμα την απομάκρυνσή της ώστε να μπορούν οι καρεκλοκένταυροι να λειτουργούν ανεξέλεγκτα.
Ο αντικαταστατικός, αντιδημοκρατικός, προσωποκεντρικός τρόπος λειτουργίας της Ομοσπονδίας, ο αυταρχισμός προς τα μέλη της, οι στείρες δημόσιες σχέσεις με πολιτειακούς παράγοντες, με εταιρείες και με επιστημονικούς φορείς από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, ως φαίνεται εκ του αποτελέσματος στόχο είχαν το θεαθήναι και τουλάχιστον την προσωπική προβολή των εκπροσώπων της ΠΟΑμΣΚΠ.
Το Δ.Σ. της ΕΕΑΣΚΠ, σεβόμενο την ευθύνη που έχει απέναντι στους πάσχοντες από ΣΚΠ στη Δυτική Ελλάδα και όχι μόνο, όφειλε να αποστασιοποιηθεί από τις ενέργειες της Προέδρου και του ΔΣ της Ομοσπονδίας, επίσης να επιστήσει την προσοχή όλων στο ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να είμαστε βλαπτικοί έναντι των ατόμων που εκπροσωπούμε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, με γνώμονα την αλληλεγγύη, την αγάπη και την ενότητα των Ατόμων με ΣΚΠ, υπόσχεται ότι θα συνεχίσει με σθένος τον αγώνα προάσπισης, διεκδίκησης και ικανοποίησης των αιτημάτων των ΑμΣΚΠ συνεργαζόμενο με άτομα, φορείς και θεσμικά όργανα που διακατέχονται από κοινούς στόχους και οράματα με σκοπό την επιτυχή έκβαση όλων των θεμάτων που άπτονται των ΑμΣΚΠ.

Με Τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος

Μαργαρίτα Καραγιώργου

Γεν. Γραμματέας
Δημήτριος Μπάλλας

2 σκέψεις για το “Ελεύθερη η ΕΕΑΣΚΠ για διεκδικήσεις μετά την αποδέσμευσή της από την ΠΟΑμΣΚΠ”

 1. Καλημερα..
  Καλη εβδομαδα..
  Τα “στημενα”, “βολεμενα” κ.λ.π με βρισκουν αντιθετη και μαχομενη.
  Για τον “αγώνα προάσπισης, διεκδίκησης και ικανοποίησης των αιτημάτων των ΑμΣΚΠ Δ.Ε
  θα πρεπει τα μελη να συνυπαρχουν συχνοτερα.. ομαδικα και δυνατα.
  Γιατι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πρεπει να ειμαστε ενωμενοι στα κοινα μας θεματα και αιτηματα.

 2. Λυπάμαι που τα πελατειακά συμφέροντα, οι μόνιμες καρέκλες, φροντίζουν να εμποδίζουν σωματεία που εχουν αποδείξει έμπρακτα, ότι διεκδικούν τα νομιμα δικαιώματα των αναπήρων, να φιφιμωνονται! Λυπάμαι που μερικά ανωτατα αναπηρικά σωματεία έχουν ξεχασει το νόημα της αλληλελεγγύης και ενότητας μεταξύ των μελών τους. Λυπάμαι που καποιοι ανωθεν που εχουν χασει το νόημα της λέξης ενότητα, αλληλεγγύη, διεκδιση, και τον κοινό σκοπό που έχουμε ολοι οι αναπηροι, να είμαστε ίσοι, να μπορούμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα. Στον αναπηρικό χώρο, δεν υπάρχουν ανώτεροι κ κατωτεροι, όταν πρεσβευουμε την ισοτητα! Ολοι είμαστε ισοι με κοινό σκοπό!
  Ελισαβετ Καραμπούλη
  Πρόεδρος Α.με.Α Π.Ε.Αιτ/νίας Απόστολος Λουκας

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *