Ένταξη των ΑμΣΚΠ στους δικαιούχους της Άδειας Ειδικού Σκοπού

Η ΕΕΑΣΚΠ απέστειλε επιστολή στην Επιτροπή Αξιολόγησης των ατόμων που υπάγονται στις Ευπαθείς Ομάδες στον Covid-19 και στον Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη Βασίλειο με αίτημα ένταξης των ΑμΣΚΠ ως δικαιούχους της Άδειας Ειδικού Σκοπού βασιζόμενη στην 1η παράγραφο του 24ου άρθρου του νόμου 3402/2005 που μεταξύ άλλων αναφέρει \”… Οι πάσχοντες από Σκλήρυνση κατά Πλάκας αποτελούν ευπαθή ομάδα ασθενών, χρήζουσα ιδιαίτερης πρόνοιας από την Πολιτεία. …\” .
Παρακάτω παραθέτουμε την επιστολή:

\"\"

Αριθ. Πρωτ12
Πάτρα, 6 Μαΐου 2020

ΠΡΟΣ:    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΟΝ COVID-19

KOIN:    κ. Κοντοζαμάνη Βασίλειο, Υφυπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ:  ΑΙΤΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΣΚΠ ΣΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ

Αξιότιμοι,

Με την παρούσα, επειδή πολλοί ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας­–Πολλαπλή Σκλήρυνση είναι εργαζόμενοι σε διάφορους τομείς δραστηριοτήτων όπως Νοσοκομεία, Εκπαίδευση, Σούπερ Μάρκετ κ.λ.π. και έρχονται σε επαφή με το ευρύ κοινό, οπότε είναι επιρρεπείς στον κίνδυνο να κολλήσουν το κορωνοϊό covid‑19, και βάσει των πρωτοκόλλων αντιμετώπισης της υφιστάμενης νόσου (ΣΚΠ) κάνουν ανοσοτροποποιητική ή ανοσοκατασταλτική θεραπεία, χρήζουν ειδικής μέριμνας από την Πολιτεία για την αποφυγή της επιπλέον νόσησης και από τον covid‑19.

Κατόπιν τούτων, παρακαλούμε την Επιτροπή να εντάξει άμεσα, ξεκάθαρα, χωρίς ειδικές διευκρινήσεις τους πάσχοντες από τη νόσο της ΣΚΠ στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων του γενικού πληθυσμού της χώρας με υποκείμενο νόσημα, οι οποίοι δικαιούνται και μπορούν να χρησιμοποιούν την Άδεια Ειδικού Σκοπού στους χώρους εργασίας τους για να μην κινδυνεύσει η ζωή τους και να μην έχουν περαιτέρω επιδείνωση της ΣΚΠ λόγω λοίμωξης, η οποία επιδείνωση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με νοσοκομειακή περίθαλψη.

Σε περίπτωση που θεωρηθεί ότι οι πάσχοντες από τη νόσο της ΣΚΠ δεν ανήκουν στις προαναφερθείσες ευπαθείς ομάδες παρακαλούμε η γνωμοδότηση αυτή να μας απαντηθεί εγγράφως, βάσει της έγκριτης επιστημονικής ιδιότητας της Επιτροπής.

Ευελπιστούμε στην έγκυρη ιατρική σας γνώση και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την σημαντική συμβολή σας στη προφύλαξη των ασθενών με ΣΚΠ.

Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Καραγιώργου Μαργαρίτα, Πρόεδρος
Μπάλλας Δημήτριος, Γενικός Γραμματέας

Η ΕΕΑΣΚΠ  ευχαριστεί θερμά την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) για την υποστήριξή της στο αίτημα αυτό με την αποστολή παρεμφερούς επιστολής με ΑΠ625/7.5.2020 στον Υπουργό Υγείας την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω ή να την κατεβάσετε πατώντας εδώ.

\"\"

\"\"

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *