Παρουσίαση Νέου Βιβλίου Δημήτρη Γρηγοράκη


Παρουσίαση του νέου βιβλίου
«Αυτοάνοσα, Ανοσοποιητικό & Διατροφή»
του διαιτολόγου – διατροφολόγου Δρ. Δημήτρη Γρηγοράκη στην Πάτρα.

Ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών, σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας και την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα, σας προσκαλούν την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 19.00 στην Αγορά Αργύρη στην παρουσίαση του βιβλίου του Κλινικού Διαιτολόγου – Διατροφολόγου Δημήτρη Γρηγοράκη:
«Αυτοάνοσα, Ανοσοποιητικό & Διατροφή»

Θα προσφωνήσουν:

  • Έφη Αναλυτή, Πρόεδρος Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών
  • Μαργαρίτα Καραγιώργου, Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας(ΕΕΑΣΚΠ)
  • Μάχη Σαλαμαλίκη, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ)

Θα μιλήσουν:

  • Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
  • Ιωάννα Βασιλακοπούλου, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
  • Ανδρέας Πέτρου, Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων

Συντονίζει ο δημοσιογράφος κ. Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.
Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα δοθεί στην Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας και στην Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο «Αυτοάνοσα, Ανοσοποιητικό & Διατροφή»:

\"\"

Σε μια εκτενή μελέτη 400 σελίδων, ο γνωστός κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης παρουσιάζει την προσέγγισή του σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση των αυτοάνοσων νοσημάτων. Διάφορες θρεπτικές ουσίες μπορούν να συμβάλουν, ίσως και καλύτερα από τη φαρμακευτική αγωγή, στην αντιμετώπιση των αυτοάνοσων διαταραχών. Αυτό επιβεβαιώνεται διαρκώς, από ολοένα και περισσότερες επιστημονικές ανακαλύψεις που σημειώνονται στο συγκεκριμένο πεδίο έρευνας.

Το βιβλίο του Δρ. Δημήτρη Γρηγοράκη μάς μυεί εμπεριστατωμένα στην έννοια της «ανοσοπροστατευτικής» διατροφής.

Στο πρώτο του μέρος περιγράφονται οι βασικές αρχές της διατροφικής προστασίας του ανοσοποιητικού. Προτείνοντας μια κατεξοχήν διατροφοκεντρική αντίληψη, το βιβλίο «Αυτοάνοσα, Ανοσοποιητικό & Διατροφή» συστήνει στρατηγικές αντιμετώπισης του εμπλεκόμενου καταστροφικού τρίπτυχου: ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΜΕΝΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ – ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ ΣΤΡΕΣ – ΦΛΕΓΜΟΝΗ. Επίσης απαντώνται ερωτήματα σχετικά με την κληρονομική φύση των αυτονάνοσων, τις αλήθειες και τους μύθους που διέπουν τη διαχείρισή τους, τις αναγκαίες εξετάσεις, τα συμπληρώματα διατροφής κ.α.

Το δεύτερο μέρος του βιβλίου ασχολείται αναλυτικά με τη διατροφική φροντίδα των 21 πλέον διαδεδομένων αυτοάνοσων νοσημάτων. Επιπλέον αναφέρονται συνοπτικές διατροφικές οδηγίες για την διαχείριση ετέρων 21 πιο σπάνιων αυτοάνοσων παθήσεων, για τις οποίες οι έως σήμερα διαθέσιμες πληροφορίες είναι περιορισμένες.