Εκδηλώσεις ΕΕΑΣΚΠ για τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πολλαπλής Σκλήρυνσης 2018


\"\"

Η Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης έχει σκοπό να συγκεντρώσει και να ενδυναμώσει την παγκόσμια προσοχή και κατανόηση στα Άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση.
Ενθαρρύνει και καλλιεργεί το κλίμα να φανταστεί κανείς το τεράστιο φάσμα των δυνατοτήτων που είναι διαθέσιμες για τα άτομα με ΠΣ και θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι η ΠΣ δε σταματά τη ζωή  και ότι όλοι μαζί οι ΑμΠΣ αγωνίζονται σθεναρά απαιτώντας το σεβασμό στις διεκδικήσεις κοινωνικών παροχών και εξασφάλισης της αξιοπρεπούς διαβίωσής τους.

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Πολλαπλής Σκλήρυνσης (World MS Day 2018), η ΕΕΑΣΚΠ συμμετέχει στην παγκόσμια κινητοποίηση με τις εξής εκδηλώσεις:

  • Την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 Παγκόσμια Ημέρα ΠΣ, θα λειτουργεί ειδικό ενημερωτικό περίπτερο στην Πάτρα στην Πλατεία Γεωργίου από τις 10.00π.μ. έως τις 2.00μ.μ. και θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της καμπάνιας για το 3ο Φεστιβάλ Υγείας, εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης στις 7.00μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας (Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα).
  • Επίσης την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 θα υπάρχουν περίπτερα ενημέρωσης σε κεντρικά σημεία: στο Αγρίνιο (Πεζόδρομος Χαρ. Τρικούπη 5), στο Αίγιο (Πλατεία Αγ. Λαύρας) και στον Πύργο (έξω από το Λάτσιο Μέγαρο) , από τις 10.00 π. μ. έως τις 2.00 μ. μ., από τα οποία θα διανέμεται έντυπο υλικό ενημέρωσης για τη ΠΣ και το Σωματείο της ΕΕΑΣΚΠ.
  • Το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 στις 6.00 μ.μ., σε αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς, (Αδαμάντιου Κοραή 3, Πλατεία Δημάδη) στο Αγρίνιο θα πραγματοποιηθεί Επιστημονική Εκδήλωση για την Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Οι εκδηλώσεις τελούνται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και των Δήμων: Πατρέων, Αγρινίου, Αιγίου και Πύργου και στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού στα θέματα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας ΠΣ 2018 έχει ως  θέμα: “#bringing us closer”.

 Αυτή η εκστρατεία γιορτάζει όλους τους τρόπους που η έρευνα για τη ΠΣ μας φέρνει πιο κοντά στον τερματισμό της. Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο την επιστημονική έρευνα, αλλά και την κοινωνική έρευνα. Γίνεται εκστρατεία για την ανάπτυξη θεραπειών για τη νόσο της ΠΣ και θα μπορούσαμε επίσης να γιορτάσουμε τα επιτεύγματα από έρευνες σχετικά με τις ανάγκες των ανθρώπων που πλήττονται από τα κράτη μέλη και που βοηθούν στην επίτευξη θετικών αλλαγών, τη δημιουργία εθνικών βάσεων δεδομένων του λεγόμενου Μητρώου Ασθενών, ή άλλες έρευνες που βοηθούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από Πολλαπλή Σκλήρυνση.

 Η φετινή καμπάνια «Φέρνοντάς Μας Κοντά» σχετίζεται με τη διασύνδεση των ατόμων που έχουν προσβληθεί από την ΠΣ με αυτούς που εμπλέκονται στην έρευνα για την ΠΣ, συμπεριλαμβανομένων των επιστημόνων, των φοιτητών, των νοσηλευτών, των ατόμων που σχετίζονται με την εξεύρεση πόρων, των εθελοντών και άλλων.

Σημαία και Λάβαρο της ΕΕΑΣΚΠ Δ.Ε. είναι το: «ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ»!

Ελάτε Μαζί μας να γιορτάσουμε ότι έχουμε πετύχει μέχρι τώρα στην έρευνα για την ΠΣ, και να μοιραστούμε τις ελπίδες μας για το μέλλον.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. ΕΕΑΣΚΠ

\"\"