ΔΤ ΣΥΝΗΓΟΡΙΑΣ 1.10.2015

\"image

Πάτρα 1/10/2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΙΑΣ 

Υπογράφηκε Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της  Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και του Γραφείου Συνηγορίας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας στη Δυτική Ελλάδα.

Το Πρωτόκολλο συνεργασίας προβλέπει:

  1. τη συνεργασία για δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τη νόσο της ΣκΠ. Οι δράσεις αυτές αφορούν σε ενημερωτικές εκδηλώσεις, ημερίδες, δράσεις καταπολέμησης του κοινωνικού στίγματος και υποστήριξης των πασχόντων ΣκΠ.
  2. την ενίσχυση  σε  νοικοκυριά που ζουν στα όρια της φτώχειας και έχουν μέλος που νοσεί με ΣκΠ  μέσω της ένταξής τους στις δομές κοινωνικής στήριξης της Ι. Μητροπόλεως (συσσίτια, στέγη αστέγων κτλ).

Την Ιερά Μητρόπολη Πατρών εκπροσώπησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ενώ το Γραφείο Συνηγορίας η κα. Μαριανή Παπανικολάου, ψυχολόγος και στέλεχος του Γραφείου.

Το Γραφείο Συνηγορίας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας είναι μια δομή που λειτουργεί στο πλαίσιο του Προγράμματος «Συνηγορία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας», το οποίο υλοποιείται από το Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων & ΑμεΑ-ΦΡΟΝΤΙΖΩ σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας (ΕΕΑΣΚΠ).

\"dtsynigoria011015\"

Οι συμβαλλόμενοι  συμφώνησαν να συνεργαστούν σε δράσεις που αφορούν τους πάσχοντες από ΣκΠ όπως  είναι οι παραπομπές στο Γραφείο Συνηγορίας πασχόντων πάσχοντες από ΣκΠ και των συγγενών/φροντιστών αυτών, ώστε να ωφελούνται από τις υπηρεσίες που παρέχει το Πρόγραμμα Συνηγορίας και  η συμμετοχή των στελεχών, των εθελοντών και των ωφελούμενων του Γραφείου Συνηγορίας σε  δράσεις της Ι.Μητροπόλεως Πατρών για την ευαισθητοποίηση των ενοριτών και  δράσεις σχετικές με την προαγωγή της  δημόσιας υγείας.

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας έχει διάρκεια ισχύος  ένα χρόνο, στο τέλος του οποίου προβλέπεται η  αξιολόγησή του ώστε να ανανεωθεί.

[advocacy_footer]